Tunglandsfjellet

Tunglandsfjellet

Over brua ved kraftstasjonen

Turen til Tunglandsfjellet like ovenfor Jørpeland i Strand er ikke noen hard tur, men den er fin. Du får god oversikt over Jørpeland og havnebassenget mot Stavanger her oppe fra. Turen kan tas som en rundtur, det er denne vi tok og reffererer fra. Vi parkerer ved kraftstasjon noe ovenfor Jørpelandsfossen, her starter turen over den smale brua og opp til venstre på andre siden.

 

Du ser skiltene der inne

Etter et par hundre meter er vi oppe på en grusvei som vi følger noen få minutter. Oppstigningen starter ved dette krysset du ser på bilde til høyre, skiltene står litt gjemt cirka 10 meter innenfor. Her starter vi en god stigning, mye av høydemeterne tas her.

Det er noe bratt, men veldig fint å gå. Etter en stund flater det ut på et platå, og etter kort tid blir du ledet ut i terrenget.

 

Jørpeland

Det stiger fortsatt noe, men etter en snau time er du oppe ved utsiktspunktet. Her finner du postkasse med bok og en flott utsikt. Vi ble sittende å bare nyte dagen i strålende sol og varmt vær. Nistepakken smakte godt. På veien ned igjen, tar vi rundturen, denne er litt lengre, men det er sannelig ikke mye heller. Noen hundre meter nedenfor toppen så du skiltet på vei opp, som viser rundturen.

 

 

Enklere blir det ikke

Denne veien er enda enklere å gå, kanskje ikke like godt merket, men ikke vanskelig å finne frem. Så til dere som vil ha enklere underlag, så er dette bare helt «plankekjøring».

Regner du 2 timer i gangtid, så har du masse tid. Hva du måtte ønske av pauser vil komme i tillegg. Dette er en flott tur som vil passe for svært mange.

 

Hvordan komme hit:  Kjør fra Jørpeland og oppover langs elva mot Jørpelandsfossen. Fortsett litt til og kjør ned til kraftstasjonen og parker der. Turen starter over den smale brua. God tur.

Start ved kraftstasjonen

Opp her

Bratt et stykke oppover

Ved skiltet du ser til venstre, tar du av til høyre

Litt før toppen, ser du skillet der vi skal ta rundturen tilbake

50 meter igjen

Jørpeland og utover

Zoomet bilde av Jørpelandsholmen

På taket av Jørpeland

Rundturen ned igjen

Bare nedover igjen

Nede ved elva igjen

Start og mål for turen

Dette innlegget ble publisert i Lett, Rogaland, Strand, Tid: 1 - 3 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.