Lauvåsen (Fistersenderen)

Utsikt mot Randøy

Raskt inn på vei

Langfredag 2018 tok vi turen til Lauvåsen i Hjelmeland. Noen tenker seg kanskje om på navnet, men om vi sier Fistersenderen, vet mange hvor dette er. Toppen rager 502 meter over havet og du får et fantastisk utsyn over store deler av Boknaforden og Ryfylkebasenget. Ved parkeringsplassen står det skilt og informasjonstavle, i dag uten informasjon, og her er det plass til noen få biler.

 

Noe snø var det

Det første stykket er over et bratt jorde og forbi ei hytte, så er du oppe på Telenor sin grusvei. Denne veien følger du helt opp. Det tar en drøy halvtime å gå opp, knapt en halvtime ned igjen, så denne turen tar du på en drøy time. Men sett nå for all del av tid på toppen for å nyte et av fylkets flotteste utsiktspunkt. Anbefaler at du setter av et par timer totalt. Mye av høydemeterne gjør du med bil før turen starter.

 

Her er senderen

Startpunktet ligger cirka 300 meter over havet, så da har du omtrent 200 høydemeter du må ta på beina. Det blir stort sett en motbakketur dette, men på grunn av at den er såpass kort, regner vi turen som lett, som en tur svært mange vil klare greit. Etter en drøy halvtime er du oppe på et utsiktspunkt som er vanskelig å beskrive med tekst og bilder, det må oppleves.

 

Du går altså det meste av turen på grusvei, bortsett fra noen meter i starten. Skulle vi ønsket oss noe mer, måtte det være en større parkeringsplass. Mangel på parkering kan fort bli det største problemet her.

Hvordan komme hit:  Fra Stavanger med båt over til Tau. Følg RV13 fem kilometer forbi Årdal, og ta av der det er skiltet mot Fister. I Fister tar du av til høyre opp til skolen. Når du er ved skolen fortsetter du «oppover» en smal vei, et godt stykke, til du kommer til informasjonstavlen, uten informasjon, her er det parkering til noen få biler. God tur.

Det er fortsatt litt snø igjen oppover i påsken 2018

Rødt punkt, start
Blått punkt, mål for turen

nærmer oss toppen

Det er veldig lett å finne frem på denne turen

Randøybrua

Flere øyer, blant dem Finnøy

I retning Stavanger

Fistersenderen på Lauvåsen

Det er fortsatt vinter i høgfjellet

Zoomet bilde

Randøy rett frem

Randøybrua (Zoomet bilde)

Isen er i ferd med å gi seg

Om få dager er de historie

Dette innlegget ble publisert i Gjerdeklyver, Hjelmeland, Lett, Rogaland, Tid: 1 - 3 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.