Sjernarøyene i bilder


View Larger Map

Om jeg har forstått dette rett, så er det vår, sommer og høst som trekker flest folk til øyene her inne i Boknafjorden. Har du vært her skjønner du hva jeg mener. Båtlivet, vakker natur og stillheten er bare noen av tingene jeg vil trekke frem. (Klikk på bildene for større visning)

Vi var heldige med været, noe som helt sikkert satte en ekstra spiss på turen. Det var gjort et godt forarbeid, vi hadde funnet frem 2 turer ute i terrenget før vi reiste, men øyene var så flotte at vi bare måtte rundt å se oss om.

Her ute, eller skal vi si inne, var det mengdevis med koselige småplasser og viker. Ingen tvil om at båtfolket vet å sette pris på plassen, dem var det mange av.

Det er på enkelte plasser hytter som trolig eies av folk i byen og andre plasser, i en stresset hverdag må det være rene paradiset å komme inn til dette. Nå i ferien er det nok ekstra mye folk her. Vi var nedom på flere gjestehavner, og de var fulle av fritidsbåter og folk som var på ferie.

Det er egentlig en umulig oppgave å beskrive øyene her ute. Du må oppleve plassen selv i levende live. Håpet er at medfølgende bilder vil friste flere å ta turen, enten i år, eller til neste år. Du blir ikke skuffet.

Da vil vi avslutte dette lille reisebrevet, som sammenliknet med våre andre turer, er en del andrledes. Hit skal vi tilbake til. Det er et løfte.

Hvordan komme hit:  Vil du ha med bil, kjører du gjennom de to undersjøiske tunellene fra Randaberg til Mosterøy og Rennesøy. Når du kommer ut av den siste tunellen, følger du skiltingen mot Finnøy og Judaberg. Mellom Rennesøy og Finnøy, skal du gjennom Finnfast som også er en undersjøisk tunell. Fra Judaberg går det ferje videre innover, du skal i land på Helgøy. Om du ikke har bil, kan du ta hurtigbåt fra Fiskepiren i Stavanger. Dette er også en grei måte å reise på, men da blir du ikke like mobil på øyene.

Dette innlegget ble publisert i Finnøy, Normal, Rogaland, Tid: Heldagsturer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.