Reinsnuten i Suldal

Varden på Reinsnuten

Ved enden av veien, i hyttefeltet

Reinsnuten i Suldal er et flott utkikkspunkt. Herfra ser du store deler av Ryfylke og mere til. Det er flere merkede stier i område her, men vi gikk opp og ned samme vei, denne dagen. Turen har ei hard kneik opp det siste stykke, ellers er dette svært overkommelig. Vi kjører opp i hyttefeltet nede i krysset, der Blåsjøvegen starter på Gullingen. Denne grusveien følges nesten til endes ved parkeringen.

 

Første del langs dette gjerdet

Skiltene her oppe er laget noe anderledes enn vi er vandt til, her er det ikke avstandsmåling på hvert skilt, heller nummerering av turene. Så lar du deg ikke forvirre av dette. Turen starter ved parkeringsplassen du ser på bildet over og er totalt 10 kilometer lang. 5 kilometer hver vei. Etter en liten flat slette, bærer det oppover mot Reinsnuten som ligger på 1144 meter over havet.

 

Følg dette skiltet

Det er 600 høydemeter høyere enn der bilen blir parkert, så det er en del høyde å ta tak i. Men som tidligere nevnt, er det kun siste kneika mot toppen som kan regnes for hard. Det går jevnt oppover hele tiden, landskapet er flott, og etter kort tid er du så høyt oppe, at vegetasjonen er kun gress og lyng. Vi er over tregrensa. Et stykke oppe i bakken kommer vi til et nytt stiskille, som du ser her.

 

Du SKAL hit

Igjen, vær obs på at flere av skiltene er merket med turnummer, dette har ingenting med avstand å gjøre. Ovenfor dette skiltet, deler stien seg i to, Den ene veien er det merket med et «2» tall på steinen, den andre er merket med et «3» tall på steinen. Du skal rett frem, der hvor «3» tallet står. Om du kommer opp den andre veien også, vet vi ikke, men følger du nr. «3», er du helt sikker.

 

Der er toppen

Etter hvert som vi stiger oppover, kommer den store masta på toppen til syne. Vi passerer et flott vann og etter dette så starter den tyngste delen av turen. Men den er ikke lang, og før du vet ord av det, så er du oppe. En gigantisk utsikt. I øst ser du Napen og mot Blåsjø. Under oss er Gullingen og bak der skitrekket, Sand kan skimtes og Snøbreer i nord. Joda, virkelig en topp å ha med seg dette.

 

Ned mot Gullingen

Vi bruker god tid på toppen, det har den fortjent, du verden ja. Men til slutt skal vi ned igjen, og vi går samme veien som opp. Da får du utsikten som du hadde i ryggen på vei opp. Gullingen ligger som noen små prikker der nede. Vi brukte snaue 3 timer på turen, tur/retur, men pausene kommer i tillegg, så sett av 3,5 til 4 timer.

10 kilometer tur/retur.

 

Hvordan komme hit:  Kjør til Gullingen skisenter i Suldal. I krysset der Blåsjøvegen starter, kjører du ca. 50 meter og svinger av til venstre. Kjør oppover i hyttefeltet til parkeringsplassen du ser på øverste bilde, den ligger nesten ved veis ende. Her er også skiltene.

Her starter vi. Tallene har ingenting med distanse å gjøre.

Det er flott oppover i heia

Fin lettgått sti

Flott sommerdag

Reinsnuten

Små vann er det flere av

Så ut som en hund ???

Våre venner er alltid med

Starten på siste kneika

Vi nærmer oss

Varden på Reinsnuten

Antennen

Sørover

Napen i bakgrunnen

Blir det finere ?

Varde og postkasse

Kan man bli forelsket i sånn fin utsikt som dette ?

Hus er det også, men ingen vei. Helikoper har nok vært løsningen her.

Startpunkt og mål

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Normal, Rogaland, Suldal, Tid: 3 - 5 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.