Reinsrumpa

Reinsrumpa

 

Funningsland

I naturen er det flere flotte mål å gå til, noen av dem har fått fantastiske navn også, som denne, «Reinsrumpa». Et flott utsiktspunkt som ligger høyt over Jøsenfjorden i Hjelmeland kommune. Jeg ble fortalt at Reinsrumpa, fra en spesiell vinkel, ser ut som rumpa til reinen. Mulig man må ha litt fantasi i tillegg der… ? Vi var så heldige å få bli med Hjelmeland Turlag på denne turen.

 

Her er starten

Her var det med kjentfolk som kunne heia til minste detalj, så det var enkelt å bare følge folk som viste hvor vi skulle. Og det var mer enn greit, for turen er IKKE merket, riktignok følger vi noe merket sti, men mye av rundturen går også på umerket grunn, så enten må du være kjent eller så må du kunne gå etter kart. Det er nødvendig. Starten er ved den store parkeringsplassen på Funningsland.

 

Oversiktskart (Hjelmeland Turlag)

Vi går veien innover som skiltene viser, etter kort tid går asfalt over til grusvei, og på bildet under så starter turen oppe til høyre for veien du ser der fremme, inn en port.

Inn i skogen til høyre i bilde skal du, ikke videre på veien

Det er lettgått inn mot Kaldavatnet, før vi når dette, tar vi av fra rødmerket sti. Det er stigning i terrenget opp mot Reinsrompa, men det er ikke noen hard tur dette.

26 personer var med på denne kjekke turen

Bademulighetene er mange

En fantastisk turdag

Vi nærmer oss Reinsrumpa

Etter 2,5 time I greit turtempo er vi fremme ved Reinsrumpa. Strålende utsikt over store deler av Jøsenfjorden, Vadla og innerst ligger Førre. Vi er på ca. 700 meters høyde, så det er ikke dumt å se hvor du setter beina. Her stuper det rett ut i fjorden, så høydeskrekk skal du ikke ha helt på kanten.

Reinsrumpa

Førre i bunnen der

 

 

Ser du personen på bildet, rett foran og ut til venstre ligger Reinsrumpa

Motsatt vei, i retning Vadla

Her står vi på Reinsrumpa

Nærbilde av denne rumpa

Reinsrumpa sett fra sjøen i Førre. Oppe til venstre ved kløften i fjellet. Bilde gjengitt med tillatelse.

Vi er startet på tilbaketuren

Turen tilbake, tas en annen vei, og til slutt er vi tilbake til Kaldavatnet, men denne gangen går vi på motsatt side, enn der vi gikk på veien innover. Fantastisk fin tur dette, men du må være kjent eller kunne lese kart underveis, ellers finner du nok ikke frem. Hjertelig takk til Hjelmeland Turlag som arrangerte denne fine turen. Med gangtid, filming, fotografering, mat og andre pauser, brukte vi drøye 5 timer på runden. 13-14 kilometer.

På vei tilbake til Funningsland

Jøsenfjorden

Hvordan komme hit:  Kjør til Hjelmeland og følg RV-660 videre i retning Tøtlandsvik, før du kommer dit, tar du av på FV-647 til Funningsland. Turen starter ved den store parkeringsplassen og Turistforeningens skilter der.

Oversiktskart

Dette innlegget ble publisert i Gjerdeklyver, Hjelmeland, Normal, Rogaland, Tid: 3 - 5 timer, Tid: Heldagsturer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.