Skårlandskula

Parkering for 5-6 biler

I dag skal vi på tur til Høgjæren. Vi er i Time kommune og skal opp på Skårlandskula som bikker 400 meters grensen med en meter i tillegg. I slutten av september kan det blåse godt her oppe, og det gjorde det denne dagen. Vi holdt på å miste fotfestet flere ganger i den ekstreme vinden.

Etter at bilen er parkert, er det bare å følge gode skilter og røde merker. Veldig greit å finne frem her.

 

Gjennom grina her

Vi følger først langs et vann og ser ei hytte foran oss som vi skal passere på venstre side ovenfor. Her kommer vi inn på en traktorvei som skal følges noen hundre meter. Når vi kommer bort til gjerdet med rødmalt skilt, skal vi gjennom grinda og følge merkene mot høyre.

Nå er vi virkelig ute i terrenget. Vet du hvor Skålandskula er, kan du få øye på den flere plasser underveis oppover. Det er 3,5 kilometer hver vei, 7 kilometer tur/retur.

 

Merkingen er upåklagelig

Det er ikke å legge skjul på at det er noen våte partier på vei opp, så du må ha riktig fottøy på deg. Men med den sommeren vi har hatt i år, er det vel vått overalt. Det stiger jevnt og trutt oppover, men riktig bratt blir det bare de siste 300 meterne til toppen.

Etter en drøy time, er du oppe på «Kula». Å du verden som det blåste da vi var her, himmel og hav. Er du kjent i området, er du i luftlinje, ikke langt fra Sikvalandskula her.

Flott en disig ettermiddag

Det var rett og slett ikke mulig å bli værende på toppen lenge, til det blåste det for kraftig. Jeg fant en liten passasje mellom to steinformasjoner som jeg satt meg ned i, for å i det hele tatt klare å få tatt noen bilder.

Regner du en drøy time opp, og en time ned så har du lengden på turen sånn cirka. Det er 7 kilometer tur/retur. Setter du av 2,5 til 3 timer, skal du ha veldig god tid til en god pause også. God tur.

 

Hvordan komme hit:  Kjør fylkesvei 201 mellom Ualand og Sikvaland. Ved Tjålandsvannet er det skiltet inn til Sikvalandskula. Følg veien her, nesten helt til endes. Her finner du fin parkeringsplass og skilt. God tur.

Ingen tvil

Vi skal passere hytta på venstre side

Og følge denne «veien» videre et stykke

Klikk på kart for større visning

Plutselig forsvant grønnfargen

Typisk Høgjæren

Fint turterreng innover

Det er ei kule ovenfor denne

Utsikt får du

Der er Skårlandskula

I luftlinje er det ikke langt over til Sikvalandskula

Varden er ikke så imponerende, men den har tang og posthylse

Utsikt, jajamen…

Flott ettermiddag

Fint Jærlandskap

Det er flatt utover..

Man må like dette

Over mot Sikvalandskula igjen

På vei ned igjen

Der borte var vi…

Dette innlegget ble publisert i Gjerdeklyver, Normal, Rogaland, Tid: 1 - 3 timer, Time. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.