Skjørbu

Parkering i Bjørheimsheia

Noen ønsker seg kortere og enklere turer, denne må være i den kategorien. Du tror kanskje navnet på denne turen viser vei mot ei hytte eller bu, men det er en fjelltopp dette. Turen starter fra samme parkeringsplass som den mer kjente turen «Reinerknuten».

Det tar en drøy time å gå opp og ned til Skjørbu fra parkeringsplassen. Legger du til 20 minutters pause, har du en fin tur på 1,5 time.

Lett å finne frem

Du starter i lett stigning oppover i retning Reinerknuten, men på andre skiltkryss dreier denne turen opp mot venstre. Herfra og opp er det ganske god motbakke, men turen er likevel lett grunnet sin korte avstand.

Etter 40 minutter er du oppe, det er flott varde her oppe og utsikten er magisk. Innover ser du Reinerknuten til høyre og Lauvåsen på motsatt side oppe i Holtaheia.

Utsikt fra toppen

Hvis du er med på kodejakten til «Ti på tur» i Strand og Forsand, er denne toppen med i den konkurransen nå i 2017. Derfor må jeg være forsiktig så jeg ikke avslører koden for alle på bildene her.

Det er en tur på drøye 3 kilometer dette, så den bør være overkommelig for mange. Siste biten opp til selve utsiktspunktet er bratt, men godt tilrettelagt. Det var mange besøkende her når vi var oppe, både yngre og eldre.

Hvordan komme hit:  Kjør fra Tau til Bjørheimsbygd, i bygda er det skiltet opp til Bjørheimsheia. Følg veien oppover til du møter skiltene i tre, som står i veikanten. Det ene viser til Reinerknuten, kjør inn veien der og parker på den store plassen i enden av veien. Skiltingen er god derfra.

Første del på steinete sti

Kart, klikk for større visning

Her tar vi av fra hovedstien

Bratt oppover

Utsikten kommer oppover

Flott terreng her oppe

Der oppe er varden

Fin utsikt

Reinerknuten er Zoomet godt inn her

Tysdalsvannet og Lauvåsen på motsatt side til venstre

God tur

Dette innlegget ble publisert i Lett, Rogaland, Strand, Tid: 1 - 3 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.