Stem. Holmavatn


Vis større kart

Hetland kraftstasjon

På denne turen er vi tilbake i Hå kommune, langt sør i kommunen også. Vi er nærmere bestemt på Ogna og parkerer ved Hetland kraftstasjon. Turen går opp til Stem. Holmavatn. Dette er en av de korteste og enkleste turene du finner på denne nettsiden. Men mange ønsker seg enklere turer også, så her er en tur til ære for dere. Denne turen gjør du unna på 20 minutt hver vei, tar du så 20 minutts pause har du en fin liten tur på 1 time, perfekt for en kveldsstund.

Bikuber

Turen er tydelig merket med skilt oppover, merking ut over dette er ikke nødvendig, da det vil være umulig å gå feil. Bred, fin og godt opptråkket gangvei sørger for det. Langs løypa passerer vi en mengde bikuber, men disse befinner seg på trygg avstand fra gangveien.

Etter ca. 20 minutter er du oppe ved det lille vannet som er oppdemmet og brukes i forbindelse med kraftstasjonen. Det er en idyllisk plass dette.

Stem. Holmavatn

Men vær oppmerksom på at dette er ett oppdemmet vann, det er skilt som forteller hva du ikke kan gjøre her oppe, dette for å ivareta din egen sikkerhet. Følg skilter og advarsler nøye.

Om det er fisk i vannet vet vi ingenting om. Hvor vidt det er lov å fiske her, er vi også usikre på. Dette vil muligens Hå kommune eller Lyse kunne svare på skulle vi tro. Plassen er uansett bare flott å nyte, vakker natur her oppe.

Gammel bygning

Den gamle bygningen ved dammen står der enda, som et monument på hvordan ting ble bygget i sin tid.

På veien ned igjen tar vi vanngatene, eller rørbaner om du vil, nærmere i øyesyn. Det er store dimensjoner på disse til tross for at dette nok ikke er noen stor kraftstasjon. Underveis møter vi også skilting som går til Ualand og til Bjørndalsniba. Dette er turer vi vil komme tilbake til senere.

Hvordan komme hit:  Kjør til Ogna og i retning «Den vestlandske hovedvei». Før du kommer bort til startpunktet for denne, tar du til venstre, den veien som har to tydelige 60 km/t skilt. Denne veien følger du til endes der Hetland kraftstasjon ligger. God tur.

Turskilter

Rørgate til kraftstasjonen

Skilt før du kommer til stemmen

Skiltet

Flott gangvei oppover

 

Dette innlegget ble publisert i , Lett, Rogaland, Tid: 0 - 1 time. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.