Støybingsvarden


Vis større kart

Tavla ved parkeringen

Tavla ved parkeringen

I dag skal vi til Eigersund Kommune, nærmere bestemt til Gløbstad som ligger inn av Helleland. Siste del av bilturen går på svært dårlig vei, så her gjelder det å kjøre slalom og rolig, på en vei man ikke kan hoppe i taket av. Veien er faktisk så dårlig, at det er satt opp skilt med at «All ferdsel skjer på eget ansvar».

Første gang vi var her, var vi sikre på at vi hadde kjørt feil. Men hold ut, til slutt kommer du frem til tavlen her.

Gammel gårdsvei

Gammel gårdsvei

Etter du har parkert bilen, starter du turen på en gammel gårdsvei i ca. 10-12 minutter. Her får du også god utsikt til Støybingsvarden, eller skal vi si vardene, det er nemlig to store varder på toppen.

Etter kort tid kommer skiltet til syne som sender oss ut i marka og i retning fjellet vi skal opp på i dag. Turen er godt skiltet og merket, selv om skiltene burde vært frisket opp noe før de råtner på pålen de står på.

Siste bakken

Siste bakken

Underlaget innover er ujevnt med noen bløtere partier. Det er en fordel å ha tette fjellsko på turen. Terrenget er godt å gå i, og de fleste vil se på dette som svært overkommelig. Det er kun den siste stigningen opp til vardene som kan være hard, men dette tar kun 10-15 minutter.

Etter du kommer opp, får du en fantastisk utsikt. Her kan du se helt ned til Eigerøy Fyr, Drangsdalen og fjellene over Moi.

Flott og grønt, midt på sommeren

Flott og grønt, midt på sommeren

Andre veien får du et overblikk over store deler av Bjerkreim og inn i retning Ørsdalen. Det er mange vann og vassdrag som snor seg i sonen for utsikten herfra. Turen er så absolutt å anbefale.

Hvordan komme hit:  Du kjører bil på E39 til Helleland. Her tar du av ved den gamle jernbanestasjonen og krysser skinnegangen på brua over. Etter kort tid kommer du til et lite kryss hvor det er skiltet mot Drange, du skal kjøre dit. Du vil etter et par kilometer komme til et «T» kryss hvor veien fortsetter enten mot venstre eller høyre. Her er det viktig at du holder til venstre. Etter at du har kjørt gjennom et gårdstun, fortsetter du denne grusveien så langt du klarer å komme. Her står det stor oppslagstavle ved stedet «Gløbstad». Det er her turen starter.

Er familien på tur, bør du regne 1 time og 20 minutter opp. På returen bruker du omtrent like lang tid. For dem som er vant til å gå i fjellet, vil det ta noe kortere tid selvfølgelig. Tur/retur med pauser og inntak av mat og drikke, bør du regne snaue 3 timer på denne turen. Kommer du fra Stavanger har du også en kjøretur på 1 time og 15 minutter hver vei.

Greit merket

Greit merket

Flott tur

Flott tur

Sommergrønt

Sommergrønt

Sltent skilt

Sltent skilt

Flotte partier innover

Flotte partier innover

Variert terreng

Variert terreng

Støybingsvarden borterst

Støybingsvarden borterst

Vannet

Vannet

Vardene på toppen

Vardene på toppen

Lainet varde

Lainet varde

Utsikten

Utsikten

Glypstadvannet

Glypstadvannet

Følelse av vidde

Følelse av vidde

Varde nr. 2

Varde nr. 2

Flott varde

Flott varde

Varden langt der borte

Varden langt der borte

God tur

God tur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Eigersund, Gjerdeklyver, Normal, Rogaland, Tid: 1 - 3 timer. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.