Vådlandsknuten med rundtur

Starten

Vi har gått turen til Vådlandsknuten igjen, det vil si, vi har gått rundturen. Det er nå de fine fargene er i fjellet, så det er bare å benytte anledningen. Vi starter fra Madland, noe som er vanlig. Men du kan starte fra både Dirdal, Gilja og Veen også.

Vi starter fra øverste parkeringsplass i Madlandsheia og blir møtt av disse fine skiltene. Starten går langs elva oppover. Elva går ned, vi skal opp. Det er en liten motbakke i starten.

 

Madlandsheia

Det tar ikke mange minuttene før du er på toppen. Etter dette er det litt kupert og så skal du over ei stor slette og bort til ei hytte.

Det stiger noe igjen, før du får en ny rolig periode. Men vær ikke redd, dette varer ikke lenge. Stien snur snart og du får komme deg videre oppover i høyden.

Forbi ei steinrøys og over ei ny ei. Nok en gang flater det ut og du passerer flere flotte vann. Utsikt er det begynt og bli også.

 

 

Retning Vådlandsknuten

Vi skal videre langs to vann før vi kommer bort til et nytt stiskille. Her viser skiltene oss over ei myr og videre opp ved en liten bekk. Herfra starter oppstigningen til Vådlandsknuten. Først bare slak motbakke, men etter hvert blir det brattere.

Etter pluss/minus 2,5 timer, er du oppe ved varden på Vådlandknuten. 811 meter over havet. Det er mellom 400 og 500 høydemeter mellom parkeringsplassen og varden her oppe. Men det blir tatt i etapper, så det går veldig greit.

 

Vådlandsknuten

Rett før du kommer opp til varden, kommer du til et kryss med skilter hvor det står Madland begge veier. Fra den veien du kom fra og en annen vei. Den andre veien er der vi skal gå ned igjen, da blir dette en rundtur.

Det er godt merket begge veier så det går fint. Nedover er det litt kortere, og raskere å gå, siden det er utforbakke i tillegg. Her er det mange fine bekker og vann, absolutt en flott rundtur altså. Anbefales til alle som synes det er fint å være ute noen timer.

 

Hvordan komme hit:  Fra Ålgård kjører du E39 sørover og tar av der det er skiltet mot Madland, til venstre. Herfra følger du skiltingen helt til Madland, så langt du klarer å kjøre. Legg merke til at det er to parkeringsplasser i Madland. En nedre parkering og en øvre parkering. Du skal starte fra den øvre parkeringen. Der står skiltene også. Regner du pluss/minus 5 timer på denne runden, så har du tid til en god pause også.

Starter opp langs elva

Litt småskog

Lettgått i starten

Flere skilt i heia

Flott i Madland

Stein er det også

Fin lynghei

Mange vann underveis

Er det ikke vakkert ?

Du vil trives her oppe

Du nærmer deg oppstigningen til Vådlandsknuten

Her er du straks ved stiskillet

I bunnen av bakken

På vei opp mot varden

Der er Vådlandsknuten

Her har du postkasse med bok…. osv….

Utsikten er det ingenting å si på..

Laaaangt bak der, ser du byfjorden

Ned i dalføret der skal vi på vei tilbake

I retning der bilen står, men du kan ikke se dit herfra

Herfra går det bare nedover i terrenget

For dem som måtte ønske det, kan du gå til Veen også

Og nedover…

Under tregrensa igjen

Drikkevann er det nok av

Vi nærmer oss Madland igjen

Takk for turen

Dette innlegget ble publisert i Gjerdeklyver, Gjesdal, Rogaland, Tid: 3 - 5 timer, Tid: Heldagsturer, Utfordrende. Bokmerk permalenken.

Det er stengt for kommentarer.